08 noiembrie 2012, 13:07 Realitatea moldovenească views 6652
08 noiembrie 2012, 13:07 Realitatea moldovenească views 6652

BOX în Legislativul de la Chişinău

Deputatul liberal-democrat Alexandru Cimbriciuc şi comunistul Iurie Muntean s-au luat la pumni în Parlament. S-a întîmplat în timpul şedinţei în plen a Legislativului. Incidentul a pornit de la solicitarea deputatului comunist Zinaida Chistruga de a-l invita în Legislativ pe preşedintele Curţii de Conturi, Serafim Urechean. Parlamentarul a vrut să afle de ce cheltuielile pentru deplasările premierului peste hotare se acoperă din Bugetul de Stat.

În replică, liberal-democratul Valeriu Streleţ a decis să facă o glumă pe seama comuniştilor. "Cu titlul de glumă. Ar trebui să-l chemăm pe ministrul Sănătăţii, inclusiv ca să facă şi o examinare unor reprezentanţi ai PCRM. Nu ştiu ce se întîmplă cu ei, că cer unele lucruri în condiţii absolut stupide. Cu privire la Curtea de Conturi, orice deplasări de serviciu ale prim-ministrului sunt în interesul ţării", a declarat Streleţ.

Se pare, însă, că gluma nu a fost pe placul deputaţilor din PCRM, care au decis să soluţioneze conflictul prin aplicarea forţei fizice. Preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, a încercat să calmeze spiritele. "Aici nu e ring de box", a menţionat Lupu.

Publika.md aminteşte că, anterior, în Parlament, deputaţii comunişti s-au îmbrîncit cu poliţiştii, pentru a-l ajuta pe liderul PSD, Victor Şelin, să intre în sala de şedinţe a Legislativului, deşi avea interdicţie.

Un alt incident a fost atunci cînd deputatul comunist Iurie Muntean l-a bruscat pe fostul său coleg de partid Ion Ceban, iar prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, a intervenit pentru a calma spiritele.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

deputat , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1420
Populația:
1313 locuitori

Orașul Bucovăţ este o localitate din raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Strășeni și la 35 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia orașului constituia 1313 locuitori. A fost menționat documentar în anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.