17 aprilie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3985
Cînd vor reveni la muncă bugetarii. Ce spune Dodon
17 aprilie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3985

Cînd vor reveni la muncă bugetarii. Ce spune Dodon

Din 27 aprilie, bugetarii vor reveni la muncă, iar instituţiile de stat vor lucra în regim obişnuit. Totodată, vor fi relaxate unele restricţii pentru HoReCa, a declarat preşedintele ţării, Igor Dodon.

În cadrul emisiunii „Preşedintele răspunde", Igor Dodon a menţionat că în privinţa ridicării restricţiilor sînt prevăzute mai multe etape. Dacă dinamica pozitivă a morbidității COVID-19 se va menţine pînă la sfîrşitul săptămînii, nu este exclus că pe 27 aprilie vor fi reduse din restricţiile ce privesc activităţile economice, iar angajaţii întreprinderilor respective vor putea să revină la locul de muncă. La sfîrșitul săptămînii viitoare, vor fi redeschise și magazinele de haine pentru copii.

După data de 15 mai, cînd se termină starea de urgenţă, se preconizează redeschiderea şcolilor și grădiniţelor. Igor Dodon a mai spus că va da indicaţii să fie reactivate platformele de înscriere a copiilor în clasa I-a.

Tot în a doua jumătate a lunii mai, vor fi relaxate restricţiile pentru cetăţenii străini care vor să intre în ţară. Legat de evenimentele în masă, nunţi, cumătrii etc., restricțiile vor fi prelungite cîteva luni după ieşirea din situaţia de criză.

De asemenea, președintele a precizat că nu sînt impuse restricţii la lucrările agricole de primăvară.

Stare de urgenţă în Republica Moldova se va menţine pînă pe 15 mai.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , bugetari

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
4415 locuitori

Pepeni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Romanovca, Pepeni, Răzălăi, Pepenii Noi. Satul Pepeni se află la distanța de 24 km de orașul Sîngerei și 87 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4415 oameni. Localitatea a fost menționată documentar în 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.