09 noiembrie 2012, 14:29 Realitatea moldovenească views 7866
09 noiembrie 2012, 14:29 Realitatea moldovenească views 7866

În Moldova au apărut treceri pentru pietoni colorate în roşu şi alb


Foto: krasrab.net 

La cele mai periculoase intersecţii din ţară pot fi observate treceri noi pentru pietoni. Acestea sînt în nuanţe de alb şi roşu şi sînt anticipate pe ambele direcţii de limitatoare de viteză, informează Info-Prim Neo.

Viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Boris Gherasim, a declarat că instalarea acestui tip de treceri vine sporească atenţia şoferilor care circulă cu viteză excesivă chiar şi în localităţi. Limitatoarele instalate impun şoferii să reducă viteza. În caz contrar, automobilul poate derapa sau chiar se poate răsturna.

Potrivit viceministrului, amenajarea noilor treceri pentru pietoni este mai costisitoare, dar impactul e mai mare. „Trecerile sunt amplasate la aşa-numitele puncte negre, unde frecvent au loc accidente rutiere”, a notat viceministrul. Anul acesta urmează să fie amenajate în jur de 90 astfel de treceri.


 

Cuvinte cheie:

pietoni

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
788 locuitori

Octeabriscoe este un sat din cadrul comunei Țambula, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 788 de oameni. Satul Octeabriscoe a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.