09 noiembrie 2012, 15:54 Realitatea moldovenească views 8173
09 noiembrie 2012, 15:54 Realitatea moldovenească views 8173

O nouă sărbătoare națională - Festivalul Naţional al Mărului

Încă o sărbătoare la nivel naţional. Este vorba despre Festivalul Naţional al Mărului, care va fi sărbătorit în ultima sîmbătă şi duminică a lunii septembrie, informează pan.md. Un proiect de hotărîre a fost aprobat de Parlament, astăzi, 8 noiembrie.

Un Festival al Mărului a fost organizat timp de doi ani, de către proprietarii de livezi din raionul Soroca. În acest context, Guvernul a hotărît să confere evenimentului caracter național, care se va desfășura în orașul Soroca.

Proiectul a fost criticat de comuniști, care susțin că sînt alte probleme importante decît instituirea unor sărbători a fructelor.

Raionul Soroca este pe primul loc în ţară după suprafaţa plantaţiilor de livezi de meri – 7.458 ha. Anual, în raion se produc 40 mii de tone de mere, 50-55% dintre care se exportă, iar alte 25% se prelucrează.

În R. Moldova, producerea anuală de mere constituie circa 228,8 mii de tone, pe o suprafață de 64,53 mii de hectare și o productivitate medie de 4 tone la hectar.

Cuvinte cheie:

Festival

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1666
Populația:
571 locuitori

Corneşti este un sat din cadrul comunei Secăreni, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 36 km de orașul Hîncești și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 571 locuitori. Satul Cornești a fost menționat documentar în anul 1666.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.