13 noiembrie 2012, 16:51 Realitatea moldovenească views 3771
13 noiembrie 2012, 16:51 Realitatea moldovenească views 3771

La moment, deschiderea unui consulat rus la Tiraspol este imposibilă - declaraţie

Deschiderea unui consulat al Federației Ruse la Tiraspol, la moment, este imposibilă, pentru că nu sînt întrunite anumite condiții impuse de Chișinău. O declarație în acest sens a fost făcută de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, în cadrul unei conferințe de presă.

Afirmația vine în contextul vizitei în Republica Moldova, săptămîna curentă, a vicepremierului rus Dmitrii Rogozin.

„Teoretic şi ipotetic, nu ar fi o problemă pentru deschiderea anumitor consulate ale altor ţări la Tiraspol, dar pentru a deschide în mod special în această regiune e nevoie să fie întrunite anumite criterii. Deocamdată, aceste criterii încă nu sînt întrunite”, a spus Leancă.

Solicitat să comenteze informația vehiculată în presa română despre cazul straniu al atașatului militar român prins beat la volan la doar două săptămîni de la un conflict dintre România și Rusia, Leancă a declarat că sînt niște speculații. ”Următorii pași ai MAE constau în a comunica cu comunitatea diplomatică de la Chișinău, accentuînd că statutul de diplomat nu permite încălcarea regulilor interne ale țării. Am trimis instrucțiuni și diplomaților moldoveni în străinătate să aibă grijă maximă față de statutul lor”, a specificat ministrul.

Întrebat la ce etapă se află MAEIE cu numirea ambasadorului Moldovei în Federaţia Rusă, Leancă a afirmat că două săptămîni în urmă a fost expediată scrisoarea de agrement, iar acum se aşteaptă răspuns. „De regulă, perioada aprobării durează trei luni, însă noi sperăm că vom primi un răspuns pozitiv mult mai devreme”, a menţionat el.

 

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1517
Populația:
2729 locuitori

Cosăuţi este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cosăuţi și Iorjniţa. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2729 de oameni. Satul Cosăuți a fost menționat documentar în anul 1517.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.