19 mai 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 3448
Reacția lui Dodon la noile imagini de la întîlnirea cu Plahotniuc
19 mai 2020, 11:10 Realitatea moldovenească views 3448

Reacția lui Dodon la noile imagini de la întîlnirea cu Plahotniuc

Președintele Igor Dodon reacționează printr-o postare publicată pe pagina sa de Facebook la noile imagini video de la întîlnire pe care a avut-o în vara anului trecut cu Plahotniuc, și în care este surprins momentul în care fostul lider al PDM îi înmînă o pungă în care ar fi bani.Dodon susține că totul a fost o înscenare și că nu cunoaște ce se afla în pachetul care apare în imaginile video, scrie zdg.md.

„Oligarhia continuă să se răzbune pentru faptul că a fost fugărită de la putere în vara anului 2019. Dar tentativele ei de răzbunare trădează doar furia și neputința de a purta o luptă directă și onestă”, spune președintele Dodon.

Șeful statului precizează că acesta se un „nou episod” dintr-un scenariu „manipulator al imaginilor trucate”, care au fost lansate în luna iunie.

„Singurul lucru nou și interesant este relația dintre unionistul Reniță și Plahotniuc, care îl folosește pe post de instrument politic și de manipulare și îi livrează imagini prelucrate. A devenit clar că Reniță a fost o conservă oligarhică infiltrată în blocul ACUM, care mai întîi a lovit în integritatea blocului, iar acum face alte servicii pentru oligarhi.

Mai important de remarcat este contextul în care sînt scoase aceste imagini, în ziua cînd Guvernul a anunțat demararea procedurilor prin care Aeroportul să fie întors cetățenilor, cînd procurorii au anunțat că au avansat în dosarul miliardului și se apropie tot mai mult de coordonatorii politici ai acestui furt, în sfîrșit se dau numele concrete ale celor implicați și capete de acuzare foarte clare. Iată de ce apar astăzi aceste imagini trucate.

Am mai spus și anterior că în discuțiile avute atunci cu Plahotniuc fiecare a avut tactica sa: a mea a fost să îi dau senzația că avem o relație de colaborare ca să întind momentul pînă am putut să acționez deschis și direct și să scot țara din captivitatea lui. Tactica lui Plahotniuc a fost să însceneze diferite provocări și pachetele pentru a le filma. Nu cunosc ce era în acel pachet, totul a fost doar o scenetă făcută pentru înregistrare. Sesizez chiar eu public Procuratura Generală sa facă toate verificările și sînt sigur că vor descoperi falsul și manipularea care stau în spate, așa cum au descoperit și la precedentele imagini.

Faptul că apar acum aceste imagini manipulatoare nu este întîmplator și mă aștept și la alte atacuri, la noi falsuri mediatice, la noi conserve oligarhice care se vor deconspira, inclusiv continuarea cumpărării de deputați pentru a lăsa țara fără guvern în plină criză. Toate aceasta însă nu vor stopa în nici un fel procedurile juridice îndreptate împotriva hoților miliardului și eu nu voi ceda sub nici o forma șantajului lor”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Noile imagini video de la întîlnirea dintre Dodon și Plahotniuc au fost făcute publice de către deputatul Iurie Reniță. Acesta a menționat că în punga neagră ar fi bani și a cerut inițierea procedurii de suspendare a președintelui R. Moldova din funcție.

Sursa: zdg.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , Vlad Plahotniuc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1586
Populația:
1137 locuitori

Corestăuţi este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Corestăuţi și Stălineşti. Satul Corestăuţi este situat la o distanță de 22 km de oraşul şi staţia de cale ferată Ocniţa şi la 250 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1137 de oameni. Prima mențiune a satului Corestăuți (la acea dată satul Coroșteni din ținutul Hotin) datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.