14 noiembrie 2012, 14:55 Realitatea moldovenească views 4787
14 noiembrie 2012, 14:55 Realitatea moldovenească views 4787

Previziunile FMI: Anul viitor, economia naţională va depinde de agricultură

Dacă nu va fi secetă, iar agricultorii vor avea o activitate eficientă, nivelul creşterii economice din Republica Moldova nu va fi mai mic decît cel din Europa de Est. Declaraţia aparţine şefului Misiunii Fondului Monetar Internaţional de la Chișinău, Nikolay Gheorghiev care a avut astăzi o întîlnire cu preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, transmite prime.md. În cadrul discuţiilor, spicherul a cerut reprezentanţilor FMI să ajute Guvernul să identifice măsuri de stimulare a investiţiilor.

Preşedintele Parlamentului şi şeful Misiunii FMI în Moldova au mai discutat despre angajamentul Legislativului de a adopta legislaţia privind de-etatizarea, administrarea proprietăţii de stat şi gestionarea Băncii Naţionale. Marian Lupu a precizat că pînă la sfîrşitul anului 2012, Guvernul ar putea adopta cadrul bugetar pentru următorii trei ani. Aceasta este ultima misiune de evaluare a programului de colaborare dintre FMI şi Republica Moldova. Deocamdată, nu s-a luat nici o decizie privind iniţierea unui program de asistenţă pentru anul viitor. 

 

Cuvinte cheie:

ecologie , agricultura , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
591 locuitori

Pepenii Noi este un sat din cadrul comunei Pepeni, raionul Sîngerei. Satul Pepenii Noi se află la distanța de 26 km de orașul Sîngerei și la 85 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 591 de oameni. Localitatea a fost fondată în anul 1897.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.