15 noiembrie 2012, 09:37 Realitatea moldovenească views 5388
15 noiembrie 2012, 09:37 Realitatea moldovenească views 5388

Dirk Schuebel: Chişinăul ar putea obţine regim liberalizat de vize cu UE pînă la finele lui 2013

Obţinerea unui regim liberalizat de vize cu UE pînă la finele anului 2013 este un obiectiv dificil de atins dar nu imposibil. Afirmaţia a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, de ambasadorul UE în Republica Moldova, Dirk Schuebel, informează MOLDPRES.

Potrivit oficialului, în ultima perioadă s-au înregistrat progrese în procesul de negociere a Acordului de Asociere şi Moldova în premieră se bucură de un sprijin vădit din partea mai multor oficiali europeni de rang înalt. "În perioada 29-30 noiembrie, va veni la Chișinău preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. Vizita oficialului este un puternic semnal de susţinere pentru conducerea şi cetăţenii Republicii Moldova ", a declarat Schuebel.

Ambasadorul UE în Moldova s-a arătat mulţumit de procesul de reforme demarat de Republica Moldova şi a venit cu laude la adresa mai multor miniştri, printre care şi Dorin Recean, ministrul Afacerilor Interne. "Într-o perioadă scurtă, au fost făcute reforme vizibile la MAI", a spus Schuebel.

Oficialul european a menţionat că Republica Moldova va beneficia şi în continuare de sprijin financiar din partea UE. "Discuţiile despre bugetul UE sînt foarte aprinse, însă Republica Moldova a fost unul din liderii Parteneriatului Estic şi sînt sigur că ţara va beneficia de bani", a specificat Schuebel. El a opinat că una din problemele mari ale Republicii Moldova rămîne corupţia şi UE va acorda sprijin financiar pentru eradicarea acestui fenomen.

 

Cuvinte cheie:

viza , Europa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
1296 locuitori

Găvănoasa este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Găvănoasa, Vladimirovca. Satul Găvănoasa se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1296 de oameni. Satul Găvănoasa a fost întemeiat la începutul secolului al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.