15 noiembrie 2012, 12:44 Realitatea moldovenească views 7681
15 noiembrie 2012, 12:44 Realitatea moldovenească views 7681

Moldova va exporta 12 mii tone de miez de nuci

Moldova va exporta 12 mii tone de miez de nuci, ceea ce reprezintă 80 % din roada strînsă, a declarat pentru Novosti-Moldova directorul executiv al Uniunii Asociaţiilor Producătorilor de Culturi Nucifere din Republica Moldova, Constantin Gajim. Producătorii de culturi nucifere sînt mulțumiți de recolta de nuci.

„Anual, aproximativ 80 la sută din producție este exportată în 40 de țări, mai cu seamă în Italia, Franța, Germania și Anglia. Se prevede că prețul de cumpărare al miezului de nucă în acest an va rămîne același - aproximativ 6 euro pe kilogram. Pentru un an uscat, recolta de nuci în acest an este foarte bună. Conform previziunilor, aceasta va depăși 11 mii de tone”.

„Pînă în 2020, plantațiile de nuci vor fi extinse la 15 mii de hectare. În prezent, suprafața de livezi de nuci în Moldova depășește 11 mii de hectare. În fiecare an, în țara noastră se plantează aproximativ o mie de hectare de livezi de nuci”, - a declarat Gajim.

Cele mai multe dintre ele sînt situate în partea centrală a țării – în raioanele Criuleni, Anenii Noi, Ialoveni și Hîncești.

Cuvinte cheie:

export , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
19 locuitori

Chirov este un sat din comuna Popencu din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîbnița și la 89 km de Chișinău. Populaţia satului Chirov alcătuia 19 oameni în anul 2012. Satul Chirov a fost înființat în secolul XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.