30 mai 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 4039
Paștele Blajinilor nu va fi amînat
30 mai 2020, 11:00 Realitatea moldovenească views 4039

Paștele Blajinilor nu va fi amînat

Paștele Blajinilor din acest an nu va fi amînat. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul, Ion Chicu, care îndeamnă populația să fie precaută și să evite aflarea în grupuri mari la cimitire.

„Contăm pe suportul bisericii. Venim cu un mesaj: să ne abținem în această perioadă să mergem în grupuri la cimitire. Toți avem rude decedate, dar trebui să fim responsabili în acest an și să nu mergem în grup", a declarat Chicu.

Ion Chicu spune de ce localurile de alimentație publică rămîn închise

Premierul spune că la finalul săptămînii viitoare va rămîne acasă, chiar dacă și-ar dori să viziteze mormintele părinților lui. „Eu am ambii părinți decedați, dar nu o să merg la cimitir pe 7 sau 8. Să mergem atunci cînd riscul va fi limitat sau minimizat", a adăugat premierul.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1812
Populația:
2868 locuitori

Tănătari este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Tănătari este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Căușeni și la 78 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2868 de oameni. Satul Tănătari a fost menționat documentar în anul 1812.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.