16 noiembrie 2012, 10:14 Realitatea moldovenească views 3218
16 noiembrie 2012, 10:14 Realitatea moldovenească views 3218

Agricultorii vor putea afla online despre prețurile pe piața și prognoza meteo

Agricultorii din Republica Moldova vor putea să se informeze online despre condițiile meteorologice, pentru ca să fie pregătiți pentru eventuale dezastre naturale. Totul va fi posibil datorită lansării Platformei de Avertizare şi Comunicare Timpurie integrată cu Sistemul Informaţional de Marketing Agricol.

Proiectul a fost lansat azi și are patru componente: consolidarea prognozei condiţiilor meteo adverse, îmbunătăţirea pregătirilor pentru dezastre şi situaţii excepţionale, iniţierea activităţilor de adaptare la schimbările climatice adverse şi pentru managementul proiectului. Platforma, de asemenea, va gestiona reacţiile la hazardurile naturale şi va ajuta agricultorii să se adapteze la intemperii.

“În condiţiile de perfecţionare tehnică a agriculturii, această componentă de ajutorare a producătorilor prin furnizarea operativă a datelor necesare pentru o reacţie adecvată are o semnificaţie aparte şi ea va fi apreciată la justa valoare de către agricultori, pentru ca, în scurt timp, să fie implementată de către toţi cei care înţeleg rostul utilităţii acestui serviciu inovativ”, a spus ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Proiectul este implementat în baza acordului de finanţare semnat între Guvern şi Agenţia Internaţională pentru Dezvoltare. Banca Mondială a alocat 10 milioane de dolari pentru lansarea şi desfăşurarea proiectului.

Menționăm că schimbările climatice adverse aduc pagube anuale de peste 50 de milioane de dolari.

Cuvinte cheie:

agricultura , moldovenii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2653 locuitori

Alexandru Ioan Cuza este un sat şi comună din raionul Cahul. Alexandru Ioan Cuza este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Cahul și la 194 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2653 de oameni. Satul Alexandru Ioan Cuza a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.