16 noiembrie 2012, 15:05 Realitatea moldovenească views 5278
16 noiembrie 2012, 15:05 Realitatea moldovenească views 5278

R. Moldova ocupă locul 62 în clasamentul internaţional după nivelul de dezvoltare a sectorului TIC

Republica Moldova se plasează pe locul 62 din 155 de state în clasamentul internaţional după nivelul de dezvoltare a sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi pe locul 4 în clasamentul regional al ţărilor CSI. Datele se conţin în raportul anual cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial "Measuring the Information Society 2012" realizat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor, relatează MOLDPRES.

Primele 3 poziţii în clasament au fost ocupate de Coreea, Suedia şi Danemarca. Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Republica Moldova a acumulat 4.55 puncte după indicele dezvoltării TIC (indicele IDI), ceea ce reprezintă o creştere cu 0.08 puncte faţă de ratingul precedent.

Potrivit raportului, în pofida diminuării cu 30 la sută a preţurilor la serviciile TIC la nivel mondial, în Republica Moldova costul acestora rămîne deocamdată înalt în comparaţie cu venitul naţional brut pe cap de locuitor. În clasamentul celor 161 de state după nivelul Coşului serviciilor TIC, Moldova ocupă locul 105. Ţările vecine - România şi Ucraina s-au poziţionat pe locurile 61 şi respectiv 62. Primele locuri în clasament după acest indice au revenit regiunii Macao, China şi Norvegiei.

Raportul cu privire la monitorizarea evoluţiei societăţii informaţionale la nivel mondial este efectuat de Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor pentru al cincilea an consecutiv şi stabileşte ratingul ţărilor după nivelul de dezvoltare şi penetrare a indicatorilor sectorului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor şi accesibilitatea serviciilor TIC pentru populaţie, notează MOLDPRES.

Cuvinte cheie:

Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1641
Populația:
1082 locuitori

Zamciogi este un sat din cadrul comunei Rădeni raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Strășeni și la 44 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1 082 oameni. Satul Zamciogi a fost menționat documentar în anul 1641.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.