17 noiembrie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 3000
17 noiembrie 2012, 09:35 Realitatea moldovenească views 3000

Rogozin: pachetul II și III energetic va suci mîinile Republicii Moldova

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, recomandă Republicii Moldova să renunțe la pachetul II și III energetic. Asta deoarece acesta „ar putea suci mîinile Republicii Moldova și va impune autoritățile să acționeze așa cum nu le va fi convenabil”. În cadrul unei conferințe de prese, Rogozin a specificat că integrarea rapidă în cadrul celor două pachete poate mai mult afecta Republica Moldova, decît va ajuta.

„Condițiile pe care le are Republica Moldova pentru al doilea şi al treilea pachet energetic nu garantează posibilitatea de a îndeplini acele cerințe pe care le propune „Gazporm”. Noi credem că respectivele pachete pentru Moldova nu sînt favorabile, dar voi credeți că ele sînt benefice. Avem puţin timp la dispoziţie, pornind de la faptul că, în curînd, expiră contractul de livrare a gazului”, a spus Rogozin.

“Situația nu este simplă. Oricare ar fi decizia Guvernului Republicii Moldova, noi vom ține cont de ea, reieșind din interesele sale pragmatice, care constau în crearea unei stabilităţi energetice”, a spus Rogozin.

Menționăm că Republica Moldova a solicitat Uniunii Europene anularea implementării pachetelor 2 și 3 energetice pînă în 2020. Aceasta a fost o condiție impusă de Rusia pentru a putea negocia mai uşor cu „Gazprom” un preţ acceptabil la gaz pentru Republica Moldova.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
561 locuitori

Rotari este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Din componența comunei fac parte localitățile Socolovca, Rotari și Bodeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Camenca și la 150 km de Chișinău. Populaţia satului Rotari alcătuia 561 de oameni în anul 2004. Satul Rotari a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.