21 iunie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4859
Andrei Năstase: „Politica în calitate de business ar trebui să dispară”. Partea a II-a
21 iunie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4859

Andrei Năstase: „Politica în calitate de business ar trebui să dispară”. Partea a II-a

Platforma DA are cel puțin trei candidați la funcția de prim-ministru și un program bine gîndit de gestionare a țării. Liderul acestui partid, Andrei Năstase, susține acest lucru în prima parte a interviului oferit site-ului Noi.md. În cea de-a doua parte el a povestit de ce el și Maia Sandu merg pe drumuri separate, dacă merită să sacrifici ceva de dragul imaginii, unde acum se află familia sa și multe alte lucruri.

Cînd între Dvs și Maia Sandu a trecut pisica neagră?

Nu aș învinui pisicile de relațiile mai bune sau mai proaste dintre noi și PAS, mai degrabă este vorba de viziuni și abordări diferite ale procesului politic și asupra parteneriatelor create implicit. După cum bine știți, în 2018 noi am creat Blocul ACUM, inclusiv cu concursul partenerilor noștri de la Bruxelles, din cadrul Partidului Popular European. Și noi, Platforma DA ne-am fi dorit să mergem împreună și alături nu de la o etapă la alta, ci pe o perioadă mult mai îndelungată. După ce am participat cu candidați comuni în cîteva scrutine și avem reprezentanți inclusiv în Parlament, pot să spun că am mizat foarte mult pe această unitate. Eu cred în continuare că nu era deloc bine ca după ce am ajuns în parlament să ne separăm în două fracțiuni distincte și așa s-a procedat și în Consiliul Municipal Chișinău, și în alte APL. Dar acestea nu au fost deciziile Platformei DA, noi doar am luat act de ele. Noi, Platforma DA, preocupați de viitoarele generații și de interesul național, ținînd cont de realitățile și specificul politicului moldovenesc, neschimbat de 30 de ani, întotdeauna am vorbit și acționat pentru unitate, pentru constituirea unui bloc politic democratic și reformator solid, pe termen lung, în vreme ce Dna Sandu și PAS au decis de fiecare data unilateral să aibă propriul lor parcurs politic, modelat contextual, de la etapă la etapă, de obiectivele lor electorale, explicînd opiniei publice că, în opinia lor democrația se construiește cu partide, nu cu alianțe.

Continuarea artiolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Andrei Năstase , interviu

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
29 locuitori

Roşcani este un sat din cadrul comunei Pereni, raionul Rezina. Satul Roșcani este situat la o distanță de 27 km de orașul Rezina și la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 29 de oameni. Menționat documentar în 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.