25 iunie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4516
Roibu: Activitatea antistatală desfășurată în universități trebuie oprită (Video, Foto)
25 iunie 2020, 15:30 Realitatea moldovenească views 4516

Roibu: Activitatea antistatală desfășurată în universități trebuie oprită (Video, Foto)

Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan” cere Ministerului Educației să intervină pentru a opri promovarea mesajelor cu caracter antistatal în universitățile din țară.

Potrivit ONG-ului, în mai multe instituții superioare de învățămînt cum ar fi Universitatea de Stat, Universitatea Tehnică și Universitatea pedagogică „Ion Creangă”, finanțate de la bugetul de stat, sînt afișate postere în care e abordată tematica unirii.

Liderul mișcării, Dumitru Roibu, afirmă că amplasarea acestor panouri nu reprezintă nimic altceva decît o activitate antistatală, care contravine Constituției. Articolului 32 stipulează că defăimarea statului și a poporului este interzisă prin lege.

„Faptul că în cele mai mari universități din Moldova sînt plasate cu un scop vădit antinațional diferite postere și chiar organizate anumite cabinete, în care să fie tematica unirii de la 1918, așa-numitei uniri, care este, de fapt, o ocupație, este inadmisibil. Se încearcă promovarea acestui eveniment drept unul util și chiar glorios, însă noi astăzi avem o altă realitate, trăim în R. Moldova, care este un stat independent și suveran. Avem Constituția, în care este clar stipulat că statul nostru este independent și inalienabil”, a declarat Roibu.

Mișcarea de Tineret cere Ministerului Educației să emită o directivă prin care să interzică promovarea unor astfel de mesaje în instituțiile de învățămînt din țară. Totodată, organizația propune ca aceste postere să fie înlocuite cu mesaje în care să fie promovată suveranitatea țării.

„Am ajuns la un punct în care înțelegem că aceste probleme minuscule ale unor oameni care nu doresc să trăiască în Moldova sînt strict particulare ale lor, fie ei rectori și decani sau alte persoane din univeristăți. Mai presus de tot trebuie să stea legea, trebuie să stea năzuința poporului nostru de a trăi într-un stat independent, suveran, unitar și inalienabil, astfel încît să putem dezvolta un viitor bun pentru copiii noștri, nu pentru alte state”, a conchis Dumitru Roibu.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.