01 iulie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3566
Rusia a prelungit regimul preferențial pentru mărfurile moldovenești (DOC)
01 iulie 2020, 12:00 Realitatea moldovenească views 3566

Rusia a prelungit regimul preferențial pentru mărfurile moldovenești (DOC)

În baza înțelegerii personale dintre președintele moldovean, Igor Dodon, cu omologul său rus, Vladimir Putin, de săptămîna trecută, Guvernul de la Moscova a adoptat Hotărîrea cu privire la prelungirea pînă la 31 decembrie 2020 a termenului exporturilor fără taxe vamale a mai multor categorii de mărfuri moldovenești pe teritoriul Rusiei.

Aceasta se referă la legume și fructe proaspete, struguri, conserve și produse vinicole.

”Datorită prelungirii regimului de comerț̦ preferențial, producătorii și exportatorii noștri de produse agricole și agroindustriale vor economisi de la 300 pînă la 500 de milioane de lei, ceea ce este deosebit de important în condițiile restabilirii treptate a economiei naționale după criza pandemică”, a scris Igor Dodon pe Facebook.

Hotărîrea guvernului rus este salutată de agenții economici din Republica Moldova, iar conducerea de vîrf a țării noastre își exprimă sincera recunoștință colegilor ruși pentru un nou pas amical, care va contribui la consolidarea parteneriatului strategic dintre țările noastre.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , fructe si legume , export , taxa

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
346 locuitori

Horodca este un sat din cadrul comunei Drăguşenii Noi, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Hîncești și la 45 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 346 de oameni. Satul Horodca a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.