21 noiembrie 2012, 12:16 Realitatea moldovenească views 7985
21 noiembrie 2012, 12:16 Realitatea moldovenească views 7985

Episcopul Markel: Nu avem nevoie de regim liberalizat de vize cu preţul sufletului

Declaraţia a fost făcută pentru agenţia OMEGA de Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Markel, comentînd afirmaţiile şefului misiunii UE în Moldova, Dirk Schuebel, care a spus că structurile europene urmăresc atent implementarea legislaţiei necesare pentru liberalizarea regimului de vize pentru Moldova, în special al Legii privind egalitatea șanselor.

„Nu avem nevoie de nimic cu preţ sufletului. Eu expun părerea celor care gîndesc ca mine. Cei care ar vrea cu preţ de suflet să ne amăgească, cum o face UE cu liberalizarea regimului de vize, are multe ţări unde acest păcat al homosexualităţii se pedepseşte. De ce pe aceia îi primesc aşa cum sunt şi pe noi nu? Este o minciună camuflată sub valori europene şi care se vrea implementate la noi în ţară”, a explicat oficialul Bisericii.

Totodată, episcopul Markel a atras atenţia asupra faptului că în Moldova există probleme mult mai importante decît implementarea prevederilor legii menţionate. „Însă cineva vrea să ne lipsească de reperele duhovniceşti şi s-au consolidat în jurul acestei Legi antidiscriminare. Bănuiesc că este un lucru satanicesc, care prelungeşte, de a ni-l lua pe Dumnezeu din suflet, din societate, din copii, din viaţa noastră cea de toate zilele”, a mai adăugat sursa citată, accentuînd că va pleda întotdeauna împotriva acestei legi.

Săptămîna trecută, şeful misiunii UE în Moldova, Dirk Schuebel, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că Moldova a trecut la cea de-a doua fază în procesul de liberalizare a regimului de vize cu Moldova şi anume la implementarea legislaţiei adoptate anterior. Schuebel a lăsat să se înţeleagă că UE urmăreşte cu atenţie acest proces, în deosebi  implementarea prevederilor Legii antidiscriminare, iar de paşii întreprinşi de autorităţile moldoveneşti depinde procesul de mai departe al liberalizării regimului de vize.

Cuvinte cheie:

viza , Europa , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
1421 locuitori

Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.