22 iulie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 2975
Copiii cu autism din Moldova vor beneficia de teste de diagnostic și terapie gratuit
22 iulie 2020, 14:00 Realitatea moldovenească views 2975

Copiii cu autism din Moldova vor beneficia de teste de diagnostic și terapie gratuit

Cheltuielile pentru unele servicii de diagnosticare și terapie a copiilor cu autism vor fi acoperite, în premieră pentru ţara noastră, prin poliţa de asigurare medicală obligatorie.

Un contract în valoare de aproape 500 de mii de lei a fost semnat între Compania Națională de Asigurări în Medicină şi Asociația Obștească "SOS Autism".

Astfel, copiii cu autism vor beneficia de teste de diagnostic și terapii recunoscute la nivel internațional. Banii vor fi alocați din fondul CNAM.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei, Silvia Munteanu, decizia a fost luată din cauză că tot mai mulți copii din ţara noastră suferă de această afecțiune neurobiologică, iar serviciile de diagnosticare sunt destul de costisitoare.

Asociația Obștească "SOS Autism" a fost fondată în 2008 de către un grup de părinți ai copiilor cu autism.

Sursa: www.publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431
Populația:
499 locuitori

Lupa-Recea este un sat din cadrul comunei Codreanca, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Strășeni și la 49 km de Chișinău. Satul Lupa-Recea a fost menționat documentar în anul 1431. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.