23 iulie 2020, 09:40 Realitatea moldovenească views 2890
În Moldova, pentru prima dată a fost testată inteligența artificială în cazul unui video informativ
23 iulie 2020, 09:40 Realitatea moldovenească views 2890

În Moldova, pentru prima dată a fost testată inteligența artificială în cazul unui video informativ

Portal Noi.md primul în Moldova a încercat inteligența artificială în crearea unui reportaj de știri de calitate studio.

În special, datorită utilizării tehnologiilor inovatoare de către Noi.md, prezentatoarea TV virtuală, Snejana Moralkina a relatat ironic despre ultimele evoluții din țară.

Trebuie menționat faptul că producția reportajelor video este un proces complex și costisitor pe care majoritatea resurselor media nu și-l poate permite, iar utilizarea inteligenței artificiale va permite crearea unor știri și reportaje video de bună calitate.

Dezvoltatorii în mail.ru group cred că "omul digital poate face parte din viața noastră cotidiană: un prezentator virtual de știri, un administrator virtual sau chiar o vedetă de cinema creată de inteligența artificială".

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1534
Populația:
863 locuitori

Grăseni este un sat din cadrul comunei Todireşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituiae 863 de oameni. Satul Grăseni a fost menționat documentar în anul 1534 cu denumirea Greceni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.