30 august 2020, 13:30 Realitatea moldovenească views 3537
VioPark — locul unde se nasc produsele cosmetice naturale
30 august 2020, 13:30 Realitatea moldovenească views 3537

VioPark — locul unde se nasc produsele cosmetice naturale

Atunci când procesul de producție este organizat corespunzător, fiind bazat pe echipamente și materii prime de calitate, inevitabil, obținem un produs bun. Dacă adăugăm și un proces marketing eficient, produsul are un succes mult mai mare pe piață. Dar, pentru ca produsele noastre să câștige cu adevărat inimile consumatorilor, în ele merită să investim multă pasiune. Exact așa cum o face Viorica Cosmetic.

Conducerea și investitorii fabricii alocă foarte multe resurse pentru echipamente, specialiști de valoare și cercetări științifice, adică totul pentru a oferi pe piață produse, care vor deveni mândria industriei cosmetice autohtone. Rezultatul este unul pe măsura așteptărilor.

Momentul-cheie al procesului de producție reprezintă cultivarea materialelor prime ecologice în propria plantație eco. De ce este aceasta specială? Mai pe scurt: prin tot, începând cu amplasarea ei și finalizând cu controlul asupra creșterii plantelor. Viopark este un proiect unic atât în Moldova, cât și în întreaga lume, deoarece există puține plantații de acest gen. De aceea, credem că merită să punem accent pe mai multe detalii despre tot ce înseamnă VioPark.

Totul a început cu o idee

La baza produselor cosmetice naturale marca Viorica Cosmetic stau uleiurile și extractele din plante medicinale și uleiuri esențiale: salvie, levănțică, mușețel și multe altele. Pentru a garanta caracterul organic al produselor fabricate, este necesar de a controla fiecare etapă de creștere a materiilor prime. Și pentru ca acest obiectiv să fie real, a fost necesară propria plantație.

Unde este amplasat VioPark și de ce este acesta special

Puritatea mediului unde cresc plantele are un rol decisiv în obținerea materiilor prime de calitate. Din acest motiv s-a optat pentru o regiune îndepărtată de instalațiile industriale — 130 de hectare situat la 60 de kilometri de Chișinău, în raionul Anenii Noi.

De o mare importanță este și landshaft-ul, deoarece are o influență simțitoare asupra formării microclimatului. Pentru a atinge condiții ideale, pe teritoriul VioPark au fost formate metereze de pământ și au fost plantați copaci și tufișuri. Astfel, s-a obținut o eco-plantație unică cu lacuri în cascadă și un microclimat ideal pentru cultivarea plantelor medicinale.

Și asta nu e tot. Materiile prime utilizate de Viorica Cosmetic cresc în cele mai naturale condiții: nu sunt supuse unui tratament chimic, sunt irigate cu apă verificată și primesc doar îngrășăminte naturale. Această abordare în agricultură se numește permacultură și se bazează pe o interacțiune delicată cu natura pentru cultivarea plantelor. Este un proces de lungă durată și implică multă responsabilitate, dar rezultatul merită!

În anul 2020 succesul acestei eco-plantații a fost recunoscut oficial — VioPark a devenit titularul unui certificat de conformitate, care relevă că procesul de cultivare respectă prevederile Regulamentului de producție ecologică.

Aceasta înseamnă că aici, chiar alături de noi, sunt produse cosmetice cu adevărat naturale și este absolut minunat că le putem folosi. Apropo, levănțica, din care se face extractul pentru apa micelară Cosmeplant, a fost crescută în Viopark. Și recolta din acest an a fost deja cultivată. Așadar, în cele ce urmează, brandul Viorica Cosmetic va oferi spre utilizare o varietate de produse ecologice de cea mai înaltă calitate.

 

Cuvinte cheie:

Viorica Cosmetic , Anenii Noi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1723
Populația:
1476 locuitori

Sărata Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata Nouă este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1476 de oameni. Satul Sărata Nouă a fost menționat documentar în anul 1723.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.