01 septembrie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3940
Limba rusă: conform legislației sau conform conceptelor?
01 septembrie 2020, 12:30 Realitatea moldovenească views 3940

Limba rusă: conform legislației sau conform conceptelor?

E frumos că limba moldovenească își are propria sărbătoare, în care ne putem aminti numeroase opere scrise în această limbă, putem simți încă odată melodicitatea ei, putem vorbi despre aceea, ce mai trebuie să facem pentru dezvoltarea ei.

Dar fiindcă Moldova este o țară multinațională, alături de limba de stat, principală, aidoma unui buchet mare în care fiecare floare este o podoabă care nuanțează și subliniază frumusețea altor flori, există și alte limbi și culturi.

Dar cum o duc aceste limbi? Se dezvoltă ele liber și organic, sau ceva le împiedică să o facă? După ce, acum doi ani, CC a decis că Legea privind funcționarea limbilor pe teritoriul Republicii Moldova este învechită, iar o lege nouă așa și nu a apărut, statutul limbilor popoarelor care locuiesc în Moldova a devenit incert.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

limba , limba rusă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
493 locuitori

Valea Norocului este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Sîngerei. Satul Valea-Norocului de află la distanța de 22 km de orașul Sîngerei și la 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 493 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.