22 septembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3652
Copiii nevaccinați, lipsiți de dreptul de a merge la grădiniță
22 septembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3652

Copiii nevaccinați, lipsiți de dreptul de a merge la grădiniță

Mama unui copil de 5 ani, spune că băiatul ei a fost lipsit de dreptul de a merge la grădiniță doar pe motiv că nu are un vaccin.

Femeia care și-a dorit să îi fie păstrat anonimatul, spune că băiatul ei nu este primit la grădiniță pe motiv că nu are vaccinul de la doi ani, asta în condițiile în care în cartela copilului este indicat de medic că acesta este contraindicat pe motiv de sănătate.

”Băiatul meu s-a născut prematur, din acest motiv am început să punem vaccinele abia la 9 luni. Respectiv, conform indicațiilor medicului care are grijă de sănătatea noastră, nu putem pune vaccinul de la doi ani pina la vîrsa de 7 ani. Dat fiind faptul că în grădiniță se acceptă doar copiii vaccinați ne-am pomenit lipsiți de dreptul de a frecventa grădinița”, spune femeia.

Reamintim că potrivit unei dispoziții a Ministerului Educației elevii și copiii de grădiniță care nu au fost vaccinați nu vor fi primiți în instituțiile de învățămînt.

De asemenea, cei de la Ministerul Educației punctează că este nevoie de eliberarea unui certificat în acest sens, ce va confirma, inclusiv faptul că elevii au fost vaccinați.

Pe de altă parte, consilierul prezidențial Corneliu Popovici, a declarat pentru noi.md că fiecare părinte este responsabil de hotărîrea de a vaccina sau nu copilul său, însă cu toate acestea copilul nu trebui să fie privat de dreptul de a frecventa grădinița sau școala.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

copii , grădiniţa , vaccin

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.