24 septembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 2910
Alegeri la limită. Care va fi prezența la alegerile prezidențiale?
24 septembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 2910

Alegeri la limită. Care va fi prezența la alegerile prezidențiale?

Zilele trecute experții politici au făcut pronosticuri cu privire la prezența alegătorilor la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie. Au răsunat chiar presupuneri, că din cauza absenteismului aceste alegeri ar putea fi declarate invalide.

Istoria RM independente cunoaște asemenea cazuri. Ce-i drept, doar la alegerile locale. În a. 2005 chișinăuienii de patru ( !) ori au încercat să aleagă primarul general. Dar deoarece la scrutin participa doar o treime din electorat (prezența minimă atunci a fost de 19,8%, maximă – 27%) de fiecare dată alegerile primarului general de Chișinău erau declarate invalide. În a.2005 edilul capitalei așa și nu a fost ales, timp de doi ani Vasile Ursu a asigurat interimatul.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

alegeri , prezentare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1605
Populația:
15462 locuitori

Vulcăneşti este un oraş din Republica Moldova, în componenţa Unităţii Teritoriale Autonome Găgăuzia. Amplasat în partea de sud a republicii, oraşul Vulcăneşti este situat la o distanţă de 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 15462 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează din anul 1605.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.