29 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3410
Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua
29 septembrie 2020, 15:00 Realitatea moldovenească views 3410

Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă diaspora din Rusia sînt oameni de categoria a doua

Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă consideră că în Rusia diaspora este de categoria a doua și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate", de aceea se opun deschiderii în Federația Rusă a unui număr suficient de secții de votare.

Această opinie a fost exprimată în rețelele de socializare de prezentatoarea de televiziune Elena Levițkaia-Pakhomova, comentînd scrisoarea acestor politicieni din opoziție, candidați la funcția de președinte, trimisă în adresa comunității internaționale în legătură cu presupusele "încercări de fraudare a alegerilor prezidențiale".

Declarație: "Peste hotare este nevoie de atîtea secții, încît toți cetățenii Moldovei să poată vota"

"Pentru Sandu, Usatîi, Deliu, Țîcu și Chirtoacă există o diasporă de primă clasă, și de a doua. A doua, desigur, se află în Rusia. Și anume acolo rezultatele alegerilor "pot fi falsificate". De aceea, nu este nevoie de deschis acolo un număr suficient de secții de votare, consideră politicienii pro-europeni care pledează pentru drepturi egale și valori cu adevărat europene. Dar nu pentru toată lumea.

Renato trebuie să meargă la Moscova. Mă tem că nu-l vor purta în brațe, ca acum șase ani", a scris Elena Levițkaia-Pahomova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

diaspora , votare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1618
Populația:
1064 locuitori

Hruşova este un sat şi comună din raionul Criuleni. Din componenţa comunei fac parte trei localităţi: Chetroasa, Ciopleni şi Hruşova. Satul Hruşova este situat la o distanţă de 24 km de oraşul Criuleni şi la 18 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Hruşova constituie 1064 de oameni. Prima menţiune documentară a satului Hruşova datează din 5 mai 1618.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.