23 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3857
Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor fi majorate
23 noiembrie 2020, 16:00 Realitatea moldovenească views 3857

Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor fi majorate

Salariile tuturor angajaților din sectorul bugetar vor crește anul viitor, a declarat premierul Ion Chicu.

Șeful Guvernului a declarat, după ședința cu președintele Igor Dodon, că în proiectul Legii Bugetului de Stat pentru anul 2021 sînt prevăzute cheltuieli pentru majorarea salariilor la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar.

De asemenea, din 01 ianuarie 2021, va urma a doua etapă de majorare a salariilor întregului personal medical din țară.

”Venim și cu majorări de salarii în sectorul bugetar. Aici mă refer la toate categoriile de angajați din sectorul bugetar. În plus, personalul medical, de la 01 ianuarie, vor avea majorare de salarii de 30%. Este un articol important de cheltuieli din bugetul statului”, a declarat premierul.

Amintim, la inițiativa președintelui Igor Dodon, salariile personalului medical vor fi dublate în trei etape. La 01 septembrie, acestea au crescut cu 30%, a doua etapă de majorare, la fel cu 30%, este prevăzută la 01 ianuarie 2021, iar la 01 iulie 2021 salariile tuturor angajaților din sănătate vor crește cu alte 40%.

De asemeena, Igor Dodon a anunțat și despre necesitatea dublării salariilor întregului personal din sistemul de educație.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

salarii , buget

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
128 locuitori

Mărtineşti este un sat din cadrul comunei Grebleşti, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Strășeni și la 38 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 128 de oameni. Satul Mărtinești a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.