06 martie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 4292
În raioanele cu Cod Roșu va fi restricționată deplasarea populației
06 martie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 4292

În raioanele cu Cod Roșu va fi restricționată deplasarea populației

Deplasarea populației va fi interzisă și va fi obligatorie izolarea la domiciliu în raioanele în care este stabilit nivelul de alertă Cod Roșu în legătură cu situația pandemică.

Atenționarea vine din partea poliției, care face referire la noile reguli instituite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, în aceste raioane vor fi interzise adunările în masă, inclusiv activitățile culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment cu participarea fizică a persoanelor.

Va fi admisă doar prestarea serviciilor vitale, iar vizitele neesențiale la unitățile de interes public (bancă, poștă etc.) vor fi interzise. În raioanele cu Cod Roșu, învățământul va organizat online.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională sau penală a persoanelor vinovate.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țară a ajuns la 192 985, iar numărul deceselor asociate noului coronavirus este de 4071. CNESP precizează că sporirea incidenței, creșterea ratei contagiozității, creșterea numărului de teritorii clasificate în Cod Roșu de alertă, creșterea numărului formelor grave ale bolii – toate acestea atestă tendințe de agravare a procesului epidemic a infecției cu COVID-19 în Republica Moldova.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

Cod roșu , populatia , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.