05 ianuarie 2013, 12:49 Realitatea moldovenească views 4066
05 ianuarie 2013, 12:49 Realitatea moldovenească views 4066

Preoții din Bălţi cer convocarea Adunării generale a creştinilor

Un grup de preoți din Eparhia de Bălți și Fălești îndeamnă creştinii din Moldova să se gîndească asupra modalităților de sancționare a guvernării pentru adoptarea Legii egalităţii şanselor. În cadrul unei conferinţe de presă, susţinută de preoți și cîțiva enoriași, a fost dată citirii decizia Eparhiei de Bălți și Fălești din 26 decembrie 2012, semnată de circa o sută de preoți în frunte cu episcopul Markel, prin care ei cer convocarea Adunării generale a creştinilor pentru a decide acţiunile de mai departe.

Ei au menţionat că 2012 a fost pentru Biserica Ortodoxă din Moldova (BOM) unul dintre cei mai tragici ani din istorie, „an în care biserica și valorile ortodoxe au fost supuse unui atac nemilos, iar guvernarea a legiferat păcatul homosexualității”.

Preoţii susțin că, în 2012, guvernarea a dat dovadă de un comportament anti-creștin, promovînd politici antiumane, imorale și destructive. „Din aceste considerente, fără nici o tentă electorală, considerăm că populația țării ar trebui să se gîndească de pe acum la modalitățile de sancționare a clasei politice aflate la guvernare, pentru legiferarea acestui păcat istoric, iar biserica să se mobilizeze de urgență într-o Adunare generală pentru a decide pașii ei de mai departe”, a menționat preotul Roman Pintilii din Fălești.

Și cei cîțiva enoriași prezenți la conferință s-au întrebat unde le sînt „păstorii”, acum „cînd biserica este atacată de homosexuali, sectanți și politicieni”. „Noi vrem adunare generală cu toți creștinii, cu toți episcopii în frunte cu Mitropolitul Moldovei, Vladimir”, a reiterat enoriaşa Ana Istrate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Moldova , biserica , religie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1769
Populația:
596 locuitori

Ocniţa este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Ocniţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Camenca și la 169 km de Chișinău. Populaţia satului Ocniţa alcătuia 596 de oameni în anul 2012. Satul Ocnița a fost menționat documentar în anul 1769.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.