24 martie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3342
Învățătorul nu întotdeauna are dreptate
24 martie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3342

Învățătorul nu întotdeauna are dreptate

Bullying-ul (intimidarea) este un fenomen destul de frecvent, care otrăvește viața multor adolescenți. Participanți la această formă de confruntare ( agresor - victimă) pot fi și elevi, dar și pedagogi. Noi.md a scris despre fenomenul bullying printre adolescenți în articolul «Jocuri cumplite» din 22 februarie. Dar e de menționat, că pe post de agresori pot evolua și învățătorii, și în acest caz situația este mult mai complicată.

Căci dacă un adolescent îl intimidează pe altul, partea vătămată poate cere protecție de la diriginte sau directorul instituției. Dar dacă elevul este terorizat de un învățător, de dirigintele de care depind notele elevului, posibilitatea de a-și continua studiile în instituția școlară, de a participa la viața școlii, la evenimente, devine mult mai problematică.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

profesor , scoala , agresie , psihologie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1763
Populația:
611 locuitori

Mîrzaci este un sat din cadrul comunei Mîrzeşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 611 oameni. Satul Mîrzaci a fost menționat documentar în anul 1763.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.