10 aprilie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 4897
Pe lacurile zonei ecologice VioPark au apărut mai multe lebede (FOTO)
10 aprilie 2021, 11:00 Realitatea moldovenească views 4897

Pe lacurile zonei ecologice VioPark au apărut mai multe lebede (FOTO)

Pe lacurile zonei ecologice VioPark creat de holdingul Daac Hermes s-au stabilit mai multe lebede. Acest lucru îl demonstrează fotografiile transmise redacției Noi.md.

Frumoasele creaturi albe care apar în imagini sînt o altă confirmare a faptului că în VioPark a fost creată o zonă ecologică, iar lebedele grațioase se simt foarte confortabile acolo.

Trebuie menționat faptul că în VioPark și-a filmat noul său videoclip formația moldovenească etno-rock Zdob Și Zdub, lansînd un nou videoclip muzical la piesa în limba rusă "На Ивана Купалу", dedicată verii și sărbătorii iubirii.

O parte importantă a noului videoclip a fost filmată printre nuferii de pe lacurile viitoarelor moșii de familie a așezării ecologice, unde întreaga agricultură se bazează pe principiile permaculturii.

 Plantația ecologică VioPark a fost creată în apropierea satului Varnița din raionul Anenii Noi, aproape de rîul Nistru, pe o suprafață de 27 hectare, unde sînt amplasate uniform mai multe lacuri artificiale.

Timp de 4 ani, în VioPark au fost create 5 lacuri cu o suprafață totală de 6 hectare, în care cresc diferite tipuri de pește și de vegetație acvatică, au fost plantate zeci de mii de plante multianuale și construit un sistem de irigare.

În acest parc plantele sunt cultivate în conformitate cu principiile permaculturii. Scopul este de a transforma aceste 27 și alte 100 de hectare de teren într-o grădină mare înfloritoare, cultivată pe un teren cu potențial slab.

Ideea implementării proiectului de restabilire a echilibrului natural și de transformare a unui teren împărăginit într-o oază înfloritoare aparține conducerii DAAC Hermes, iar produsele sale sînt utilizate de fabrica de cosmetice Viorica-Cosmetic, care folosește plantele medicinale cultivate aici pentru a crea produse cosmetice naturale.

Peste 35 de specii de plante, arbuști și pomi fructiferi cultivate pe teritoriul VioPark au primit un certificat ecologic.

În general, proiectul este conceput nu doar ca o sursă de materii prime vegetale ecologice pentru fabrica Viorica Cosmetic, ci și ca o pepinieră de plante pentru viitoarele așezări ecologice.

Cu timpul, în VioPark va fi organizată o zonă de producție, unde se va desfășura producția de uleiuri vegetale, extracte de plante și produse alimentare ecologice. Va apărea și o subdiviziune științifică a fabricii, unde se va studia modul în care diferitele componente ale plantelor afectează pielea omului și, în general, vor fi studiate proprietățile plantelor și impactul lor pozitiv asupra sănătății umane, în primul rînd în scopuri cosmetice și terapeutice.

 Compania Daac Hermes intenționează să construiască în VioPark un centru turistic, un muzeu de antichități, un restaurant cu o bucătărie exclusiv ecologică, precum și un hotel cu o sală de conferințe unde va fi posibilă organizarea evenimentelor în afara orașului. De asemenea, vor fi construite mai multe moșii a cîte un hectar pentru a dezvolta tehnologiile organizării vieții în viitoarele așezări ecologice. Acolo turiștii vor putea trăi în sînul naturii și mănînca fructe naturale ecologice. Iar doritorii vor putea participa la crearea de noi produse cosmetice.

Eforturile companiei Daac Hermes și ale tuturor celor care lucrează la dezvoltarea zonei ecologice de la Varnița sînt un excelent exemplu de creare a zonelor cu o microclimă, unde este restabilit echilibrul natural.

Sursa: noi.md  

Cuvinte cheie:

lacuri , ecologie , parc , DAAC Hermes

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
4916 locuitori

Vărzăreşti este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Şendreni şi Vărzăreşti. Localitatea este situată la hotar cu oraşul Nisporeni şi la o distanţă de 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului Vărzăreşti constituia 4916 oameni. Prima atestare documentară a satului Vărzăreşti datează din anul 1420.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.