11 aprilie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3845
Leafa lunară a bugetarilor nu va putea depăși trei salarii medii pe economie
11 aprilie 2021, 13:00 Realitatea moldovenească views 3845

Leafa lunară a bugetarilor nu va putea depăși trei salarii medii pe economie

Salariul lunar al bugetarilor nu va putea depăși trei salarii medii lunare pe economie.

Un proiect de modificare a legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și legii salarizării a fost votat în ședința de vineri a Parlamentului.

Inițiativa legislativă urmărește plafonarea salariilor în sectorul bugetar și aparține deputaților din Platforma DA. Potrivit deputatului Vasile-Andrei Năstase, proiectul are drept scop eliminarea fenomenului „salariilor nesimțite".

Totodată, este stipulat că personalul din unitățile bugetare care reprezintă statul în societățile comerciale în care acesta deține cote de participație, inclusiv cei desemnați în cadrul consiliilor de conducere a acestor întreprinderi, nu pot beneficia de anumite plăti suplimentare pentru activitate desfășurată.

De asemenea, proiectul prevede că retribuirea muncii salariaților din unitățile cu autonomie financiară care beneficiază de dotații bugetare nu poate depăși trei salarii medii pe economie.

Sursa: tv8.md

Cuvinte cheie:

salarii , parlament , restrictie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1489
Populația:
10027 locuitori
Logo

Leova este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Leova. Amplasat în sud-vestul republicii, pe malul stîng al rîului Prut, oraşul Leova este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie  10027 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii, cu denumirea de „Tîrgul Sărăţii”, datează din 1489. Ştefan cel Mare dăruieşte aşezarea slujitorilor săi, Petru şi Leova, de la care probabil a provenit actuala denumire – Leova.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.