26 aprilie 2021, 12:10 Realitatea moldovenească views 2753
Consulatul general al Republicii Moldova la Nisa își începe activitatea
26 aprilie 2021, 12:10 Realitatea moldovenească views 2753

Consulatul general al Republicii Moldova la Nisa își începe activitatea

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene anunță încheierea etapelor de înființare și organizare a activității Consulatului general al Republicii Moldova la Nisa.

Urmare a obținerii recente a ultimelor autorizații din partea autorităților franceze, Consulatul general al Republicii Moldova la Nisa, începînd cu data de 3 mai 2021, își va deschide ușile pentru public, transmite Serviciul de presă al MAEIE.

Avînd în vedere necesitatea efectuării unor aranjamente de ordin tehnic, primirea cetățenilor în audiență începînd cu data indicată mai sus se va efectua pentru prestarea tuturor serviciilor consulare, cu excepția perfectării actelor de identitate (buletine și pașapoarte). Actele de identitate menționate vor fi perfectate în perioada imediat următoare.

Coordonatele de contact: 31 Avenue Jean Médecin, 06000 Nisa, numărul de telefon: +3349392357, email: nisa@mfa.gov.md, adresa poștală: 31 Avenue Jean Médecin, BP 1067, 06001 Nice Cedex 1.

Începînd cu zilele următoare, informații detaliate cu privire la activitatea și serviciile prestate pot fi consultate pe pagina web a Consulatului general: nisa.mfa.gov.md, iar activitatea acestuia poate fi urmărită și pe pagina Facebook.

Potrivit consulului general Lilian Moraru, înființarea Consulatului general al Republicii Moldova în orașul Nisa vine să sprijine comunitatea de cetățeni moldoveni aflați în regiunile Provence-Alpes-Cote d'Azur, Occitanie, Nouvelle Aquitaine, Auvergne-Rhone-Alpes, Corse, precum și să impulsioneze relațiile moldo-franceze în domeniul economic, cultural și științific.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

consulat , Moldova , MAEIE

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1704
Populația:
6050 locuitori

Dubăsarii Vechi este un sat şi comună din raionul Criuleni. Dubăsarii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Criuleni și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 6050 de oameni. Satul Dubăsarii Vechi a fost menționat documentar în anul 1704.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.