09 mai 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3314
Libera circulație peste Nistru se menține pînă la sfîrșitul lunii mai
09 mai 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 3314

Libera circulație peste Nistru se menține pînă la sfîrșitul lunii mai

Autritățile de la Chișinău anunță că regimul circulației nestingherite în și dinspre localitățile, amplasate în stînga Nistrului și mun. Bender, va fi prelungit pînă în data de 1 iunie.

Acest lucru se datorează unei solicitări adițional remise prin canalul de dialog al oficiilor reprezentanților politici în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, informează responsabilii de la Guvern.

„Astfel, s-a reiterat că trecerea prin așa-numitele puncte de control transnistrene va fi permisă fără necesitatea respectării procedurilor aplicate pînă la finele lunii aprilie curent și în lipsa coordonărilor preventive cu „centrele de criză” locale”, anunță reprezentanții de la Guvern.

Inițial perioada de asigurare a acestui regim neîngrădit a fost confirmată de către Tiraspol în intervalul sărbătorilor pascale: 30 aprilie – 10 mai 2021.

„Chișinăul va interveni în continuare cu acțiuni prompte pentru a restabili libera circulație în mod permanent și cu respectarea regulilor de protecție individuală/în spațiile publice, în vigoare pe perioada pandemică”, se mai anunță în comunicatul de la Guvern.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX-lea
Populația:
3272 locuitori

Nihoreni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Nihoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Rîșcani și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3272 de oameni. Satul Nihoreni a fost întemeiat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.