08 iunie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3017
Au dansat o horă moldovenească și au mîncat mămăligă cu brînză chiar în inima munților Himalaya
08 iunie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 3017

Au dansat o horă moldovenească și au mîncat mămăligă cu brînză chiar în inima munților Himalaya

Vorbim despre un grup de moldoveni în frunte cu ultramaratonistul Iulian Bercu, revenit de curînd din Nepal, țara celor mai înalți munți, unde a cucerit vîrful Mera Peak.

Iulian spune că această experiență, deși a fost una plină de suprize, a fost foarte interesantă și crede că fiecare dintre noi trebuie cucerească propriile „everesturi”, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Așa arată o adevărată horă moldovenească jucată chiar în inima munților Himalaya, iar vinovat de aceasta se face Iulian Bercu care a fost întro expediție în Nepal și de unde s-a întors recent. Iulian ne-a povestit și cum a ajuns să incingă hora.

Și asta nu este singura aventură. În ciuda condițiilor climaterice dure și a lipsei de oxigen și apă, tinerii au încercat să își facă expediția cît mai colorată. De exemplu au gătit mămăligă cu brînză de oi luată în bagajul său de către un membru al echipei.

Totuși, Iulian povestește că experiența nu a fost atît de roz, ci una plină de surprize. Le-a jucat festa mai întîi vremea, care a fost una ploioasă, dar și criza pandemică. La scurt timp după ce grupul de moldoveni a plecat în expediție, virusul Covid a lovit Nepalul, iar India, țară vecină cu Nepal, s-a pomenit practic într-un dezastru.

Și în Everest Base Camp a fost epidemie de coronavirus, iar pentru temerari a fost o adevărată provocare.

Într-un final, Iulian ne-a spus că toți membrii echipei au fost evacuați în siguranță din Nepal și s-au întors, sănătoși, acasă. Au lăsat însă în urmă o țară răvășită de sărăcie. Nepalul, țara care supraviețuiește datorită alpiniștilor și a turiștilor amatori de drumeții montane a fost grav afectată de virus, iar economia a fost pusă la pămînt.

Chiar și așa, Iulian povestește că aceasta a fost o experiență foarte interesantă și recomandă fiecărui om ca să depășească „Everestul” său pentru a-și testa limitele sau poate pentru a reveni cu picioarele pe pămînt.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

munţi , Hora

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1588
Populația:
499 locuitori

Cureşniţa este un sat din cadrul comunei Holoşniţa, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Soroca și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 499 de oameni. Satul Cureșnița a fost menționat documentar în anul 1588.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.