23 iunie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2448
Șefii diplomațiilor R. Moldova, Georgiei și Ucrainei vor întreprinde o vizită comună de lucru la Bruxelles
23 iunie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 2448

Șefii diplomațiilor R. Moldova, Georgiei și Ucrainei vor întreprinde o vizită comună de lucru la Bruxelles

Pe data de 24 iunie, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene Aureliu Ciocoi, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, David Zalkaliani vor desfășura în premieră o vizită de lucru comună la instituțiile Uniunii Europene din Bruxelles, în formatul Trio Asociat.

Oficialii celor trei țări vor avea o întrevedere comună cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, urmată de declarații pentru presă. De asemenea, în marja vizitei vor fi desfășurate întrevederi cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, și membrii Parlamentului European responsabili de cooperarea cu cele trei țări asociate.

Agenda oficialilor va fi axată pe perspectivele pregătirii Summit-ului Parteneriatului Estic preconizat pentru finele anului curent și aprofundarea cooperării cu UE în ceea ce ține implementarea Acordurilor de Asociere.

Totodată, pe 24 iunie, miniștrii de externe vor participa în cadrul unui panel public organizat de Fundația Konrad Adenauer.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

Ucraina , Moldova , Georgia , Bruxelles

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.