23 iunie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2160
Cei mai mulți cetățeni vor ca autoritățile în primul rînd să le asigure salarii și pensii mai mari
23 iunie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2160

Cei mai mulți cetățeni vor ca autoritățile în primul rînd să le asigure salarii și pensii mai mari

Moldovenii așteaptă de la autorități lucruri concrete: creșterea salariilor și a pensiilor, un control mai riguros asupra prețurilor, dar și crearea locurilor de muncă.

La aceste concluzii au ajuns experții din cadrul Asociației Sociologilor și Demografilor din Republica Moldova, care au realizat studiul Vox Populi – iunie 2021 „Opțiunile social-politice ale cetățenilor în preajma alegerilor parlamentare anticipate”.

Experții i-au întrebat pe respondenți ce trebuie de întreprins concret ca viața oamenilor din localitatea lor să devină mai bună? Aproape 32% dintre cetățeni au spus că trebuie de majorat salariile, pensiile și indemnizațiile, peste 25% susțin că este nevoie de realizat un control asupra prețurilor, de micșorat prețurile la produsele de primă necesitate, peste 23 la sută consideră că trebuie de redus șomajul, iar aproape 20% vor să fie dezvoltată infrastructura.

Lupta cu fenomenul corupției este considerată o prioritate doar de către 17% dintre respondenți, iar îmbunătățirea sistemului sanitar, de 15,7%. Totodată, cetățenii așteaptă să fie oprită migrația, aleșii locali să devină mai responsabili, iar cei mai puțini moldoveni așteaptă reforme sistemice.

Sondajul a fost efectuat în perioada 10–20 iunie 2021 pe un eșantion de 1167 de respondenți din 81 de localități. Marja de eroare este de 3%.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

moldovenii , sondaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
8783 locuitori

Baurci este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Baurci este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 29 km de municipiul Comrat și la 132 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 8783 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1770.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.