05 februarie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 8050
05 februarie 2013, 09:32 Realitatea moldovenească views 8050

Patriarhul Kiril a criticat Moldova pentru adoptarea legii privind egalitatea șanselor

Legea privind egalitatea șanselor adoptată în Republica Moldova tratează într-un sens foarte larg noţiunea de discriminare, neluînd în considerare convingerile religioase tradiționale, valorile ortodoxiei. Aceasta a fost declaraţia Patriarhului Moscovei și a Întregii Rusii Kirill, la Sinodul Episcopilor, care a avut loc la Moscova, sîmbătă, 2 februarie, relatează Moldnews. Vorbind despre relațiile bisericii cu statul în Republica Moldova, el a remarcat faptul că "Biserica Ortodoxă vede în unele dintre punctele legii un pericol real pentru integritatea morală și spirituală a societății.

Acest act poate fi utilizat pentru a limita critica homosexualităţii, interdicţia de a numi comportamentul homosexual ‒ păcat." Legea a fost adoptată în mai 2012. Tot atunci a fost supusă criticii din partea bisericii, inclusiv şi de la Moscova.

Patriarhul a adăugat că "în ultimul an în Republica Moldova un grup de tineri s-a adresat la Ministerul Justiției cu o cerere de înregistrare a unui cult satanic. Adresarea de acest tip a devenit posibilă ca urmare a adoptării unei noi legi privind cultele. Mitropolia Chișinăului pe parcursul  elaborării acestei legi în mod repetat a apelat la guvernul Republicii, cu  propunerea de modificare a acesteia, dar nici una dintre cerințele credincioșilor nu a fost luată în considerare și, în consecință, a fost creat un precedent periculos".

 

Cuvinte cheie:

religie , biserica , Patriarh Kiril

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1629
Populația:
720 locuitori

Băcşeni este un sat din cadrul comunei Boldureşti, raionul Nisporeni. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Nisporeni și la 96 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 720 de oameni. Satul Băcșeni a fost menționat documentar în anul 1629.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.