21 iulie 2021, 16:45 Realitatea moldovenească views 3215
Curtea Constituțională i-a întors Ambasadei SUA Stadionul Republican
21 iulie 2021, 16:45 Realitatea moldovenească views 3215

Curtea Constituțională i-a întors Ambasadei SUA Stadionul Republican

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea deputaților PSRM, Grigore Novac, Vasile Bolea și Alexandr Suhodolski, care au contestat legalitatea transmiterii cu titlu oneros a terenului Stadionului Republican în posesia Ambasadei SUA.

Magistrații CCM au depistat mai multe nereguli în sesizarea depusă de socialiști. În acest sens, Curtea a constatat că sesizarea este inadmisibilă și nu poate fi acceptată pentru examinare în fond.

Amintim că socialiștii au atacat la Curtea Constituțională decizia Parlamentului prin care terenul Stadionului Republican a fost transmis Ambasadei SUA. Sesizarea deputaților PSRM a venit ca urmare a deciziei de suspendare, adoptate de către Curtea Constituțională, a Legii privind abrogarea deciziei de transmitere a terenului.

Socialistul Vasile Bolea declara anterior că Legea privind transmiterea terenului către Ambasada SUA a fost adoptată prin procedura de suspendare a președintelui Igor Dodon, documentul fiind semnat de speakerul Andrian Candu. Totuși, în august 2020, Înalta Curte a precizat că o astfel de procedură de suspendare nu poate fi aplicată, iar în cazul în care șeful statului refuză să-și îndeplinească atribuțiile, Parlamentul urmează să aplice normele prevăzute de Constituție.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

stadion

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.