25 iulie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 1949
Rusia reia zborurile regulate cu Moldova
25 iulie 2021, 09:30 Realitatea moldovenească views 1949

Rusia reia zborurile regulate cu Moldova

Din 9 august, Federația Rusă reia zborurile cu Republica Moldova, precum și cu Bahrain și Republica Dominicană. O hotărîre în acest sens a fost anunțată de vicepremierul rus, Tatiana Golikova, în cadrul ședinței de la sediul operațional pentru lupta împotriva coronavirusului, relatează Noi.md.

Potrivit serviciului de presă al guvernului rus, în urma discuției și luînd în considerare situația epidemiologică din fiecare țară, s-a decis reluarea, pe bază de reciprocitate, din 9 august 2021, a zborurilor regulate cu Moldova, Bahrain și Republica Dominicană Republică. Se menționează că zborurile către Moldova pe ruta Moscova – Chișinău vor fi operate cu o frecvență de trei zboruri pe săptămînă.

De două ori pe săptămînă avioanele vor zbura către Bahrain pe ruta Moscova – Manama și de trei ori pe săptămînă vor fi efectuate zboruri regulate către Republica Dominicană pe rutele Moscova – Punta Cana, Moscova – La Romana, Moscova – Puerto Plata. De asemenea, s-a decis creșterea numărului de zboruri regulate în mod reciproc către Siria pe ruta Moscova – Damasc de la 1 la 3 zboruri pe săptămînă din 9 august. La fel, din 9 august, numărul zborurilor din Rusia către Egipt pe rutele Moscova –Hurghada și Moscova – Sharm el-Sheikh va fi mărit cu o frecvență de 5 zboruri pe săptămînă pe fiecare rută. O altă decizie de creștere a numărului de zboruri pe aceste rute va fi luată pe baza rezultatelor vizitei delegației ruse în Egipt pentru evaluarea situației epidemiologice. Cetățenii Republicii Moldova de la 1 septembrie vor putea intra în Federația Rusă după prezentarea unui test PCR negativ pentru COVID-19, efectuat cu cel puțin trei zile calendaristice înainte de intrarea în țară. Rezultatul testului va trebui introdus în aplicația „Călătoresc fără COVID-19" care este afișată într-un document semnat de medicul sanitar șef al Federației Ruse.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Rusia , Moldova , trafic aerian

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
1648 locuitori

Porumbeşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Porumbeşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Cantemir și la 112 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1648 de oameni. Satul Porumbeşti a fost menționat documentar în anul 1822.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.