04 august 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2486
Patru medalii de bronz a obținut Republica Moldova la Olimpiada Internațională de Chimie
04 august 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 2486

Patru medalii de bronz a obținut Republica Moldova la Olimpiada Internațională de Chimie

Patru elevi din ţara noastră au obţinut medalii de bronz în cadrul celei de-a 53-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie.

Este vorba de Adelina Andrei, Valerian Mocreac, elevi la Liceul Teoretic „Orizont" din Chișinău, Tatiana Sviriniuc, elevă la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu" din Bălți și Maxim Cojocari-Goncear, elev la Liceul Teoretic Republican „Aristotel" din Chișinău. Concursul, organizat de Japonia, s-a desfășurat online în perioada 25 iulie – 2 august 2021.

La competiție au participat 312 elevi din 79 de țări, Republica Moldova fiind reprezentată de patru elevi și doi profesori.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

olimpiada , chimie , medalie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
25 locuitori

Cucioaia Nouă este un sat din cadrul comunei Ghiliceni, raionul Teleneşti. Localitatea se află la distanţa de 18 km de oraşul Teleneşti şi la 88 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 25 de oameni. Satul Cucioaia Nouă a fost înființat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.