24 septembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2104
Universitatea de Stat din Moldova va marca la 1 octombrie 75 de ani de la fondare
24 septembrie 2021, 11:30 Realitatea moldovenească views 2104

Universitatea de Stat din Moldova va marca la 1 octombrie 75 de ani de la fondare

La 1 octombrie, USM va aniversa 75 de ani de la fondare. Evenimentul va fi celebrat prin organizarea mai multor activități care se vor desfășura în perioada 24 septembrie – 11 noiembrie.

Suita activităților va fi inaugurată cu lansarea unui site aniversar consacrat celor 75 de ani de la fondarea instituției. Pagina va conține informații despre istoria, rectorii, Doctorii Honoris Causa, absolvenții de succes ai USM.

În perioada 24-25 septembrie, Facultatea de Litere a USM, în colaborare cu Universitatea Naţională „Yurii Fedkovici", Cernăuţi, Ucraina, și cu Universitatea „Ştefan cel Mare", Suceava, Romînia, vor organiza Colocviul Internaţional de Ştiinţe ale Limbajului „Eugeniu Coşeriu".

De asemenea, studenții Facultății de Litere vor discuta despre tendințele actuale în învățămîntul superior din Republica Moldova cu absolvenții acestei Facultăți, Liliana Nicolaescu-Onofrei, președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, tineret, sport și mass-media și Marcela Adam, secretarul aceleiași comisii.

Vineri, 1 octombrie, va avea loc ședința solemnă dedicată aniversării a 75 de ani de la fondarea Universității de Stat din Moldova.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

USM , aniversarea , evenimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1809
Populația:
959 locuitori

Balabanu este un sat şi comună din raionul Taraclia. Balabanu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Taraclia și la 172 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 959 de oameni. Satul Balabanu a fost menționat documentar în anul 1809.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.