01 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3261
Unde va putea fi sărbătorită Ziua Vinului în acest an
01 octombrie 2021, 15:00 Realitatea moldovenească views 3261

Unde va putea fi sărbătorită Ziua Vinului în acest an

Ca şi în anul precedent, ţinînd cont de contextul pandemic, Ziua Națională a Vinului se mută din Piaţa Marii Adunări la vinării, vinoteci şi în casele moldovenilor, devenind cu adevărat o sărbătoare naţională, a tuturor, sărbătorită în toată ţara.

Vinăriile şi vinotecile din ţară vor întîmpina oaspeţii cu uşile deschise, oferind un program special – degustări şi meniu de sărbătoare, excursii, oferte speciale, reduceri la gama de produse, notează Noi.md cu referire la realitatea.md.

Vinăriile care deja şi-au anunţat programul pentru 2-3 octombrie, respectînd normele de siguranță sînt: Basavin, Chateau Vartely, Purcari Wine Bar, Castel Mimi, Cricova, Chateau Cojușna, vinăria ATU, Vinăria Mileștii Mici, Vinăria Tronciu, Land of Basarabia, Crama Mircești, Vinăria Divus, Karaga Gani, Vinuri de Comrat, dar și multe altele.

Cu acest prilej, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului, Cristina Frolov, a transmis un mesaj de felicitare.

„Ziua Națională a Vinului a devenit deja o tradiție frumoasă și un omagiu adus muncii asidue a viticultorilor și vinificatorilor. Aduc sincere mulțumiri tuturor producătorilor de vin, cît și celor care sprijină Wine of Moldova, pentru că promovați cu mîndrie imaginea Republicii Moldova. Sîntem alături de producătorii noştri, le apreciem efortul și succesele, rezultatele frumoase care le-au deschis drumul spre pieţele internaţionale. Această sărbătoare are o însemnătate deosebită pentru noi toți, și poartă în sine inițiativa de a continua promovarea și consolidarea imaginii țării ca un important stat vitivinicol, celebrînd în siguranță, alături de cei dragi.”

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Ziua vinului , coronavirus , evenimente

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1431-1433
Populația:
803 locuitori

Tuzara este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Novaci, Tuzara și Seliştea Nouă. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Călărași și la 54 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 803 oameni. Satul Tuzara a fost menționat documentar în anul 1431-1433.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.