06 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1762
Peste 100 de persoane s-au ales cu sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice
06 octombrie 2021, 14:00 Realitatea moldovenească views 1762

Peste 100 de persoane s-au ales cu sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor antiepidemice

Începînd cu data de 1 octombrie, oamenii legii au efectuat peste 2 900 de controale a agenților economici (unități de comerț, piețe, stații PECO, unități de alimentație publică, zone de agrement, cluburi de noapte, bazine), fiind sancționate 111 persoane fizice și o persoană juridică care nu au respectat măsurile antiepidemice, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, la sfîrșitul săptămînii trecute, polițiștii au efectuat controale inopinate în piețe, centre comerciale (mall-uri) și cluburi de noapte, monitorizînd respectarea măsurilor impuse prin deciziile CNESP și realizînd acțiuni de prevenire prin informare și verificare.

"În contextul în care mesajele autorităților și măsurile impuse sînt ignorate, poliția este nevoită să acționeze, scopul tuturor controalelor fiind protejarea sănătății oamenilor. Vom continua aceste activități informativ - preventive și de conștientizare a riscurilor la care se expun oamenii atît timp cît normele de protecție sanitară nu se vor respecta strict", se mai spune în comunicatul instituției.

În acest context, poliția recomandă purtarea obligatorie a măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, precum și în spațiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin un metru. Masca trebuie să acopere atît gura, cît și nasul.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

restrictie , coronavirus , amenda

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
1608 locuitori

Miciurin este un sat şi comună din raionul Drochia. Miciurin este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Drochia și la 178 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1608 oameni. Satul Miciurin a fost întemeiat în anul 1921.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.