08 octombrie 2021, 11:15 Realitatea moldovenească views 1910
Petiție pentru eliberarea din arest a lui Stoianoglo
08 octombrie 2021, 11:15 Realitatea moldovenească views 1910

Petiție pentru eliberarea din arest a lui Stoianoglo

Petiție pentru eliberarea procurorului general suspendat, Alexandru Stoianoglo, reținut acum două zile pentru 72 de ore, fiindu-i aduse învinuri pe cel puțin patru capete de acuzare. Inițiatorii acesteia își propun să colecteze cel puțin 500 de semnături.

„Poporul este indignat de reținerea procurorului general (n.r. suspendat) Alexandru Stoianoglo și cere eliberarea sa și încetarea urmării sale și a familiei din motive politice””, se menționează în textul petiției, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Pînă acum, cererea, în format electronic, a fost semnată de aproape 350 de oameni, iar mai mulți internauți o distribuie masiv pe rețelele sociale.

Amintim că Alexandru Stoianoglo a fost suspendat luni din funcția de procuror general. Tot luni, seara, acesta a fost reținut pentru un termen de 72 de ore, după trei ore de percheziții, în incinta sediului Procuraturii Generale.

Stoianoglo a fost escortat de mascații de la SIS și procurori în Izolatorul de detenţie preventivă de pe strada Tighina nr. 6 din centrul Capitalei. Procurorul de caz, Victor Furtună, a anunțat că au fost înaintate cel puțin patru capete de acuzare pe numele lui Alexandru Stoianoglo.

Avocații lui Stoianoglo au depus la Curtea de Apel Chișinău o contestație privind suspendarea sa din funcția de procuror general. Magistrata care o va examina este Veronica Negru. Cererea de contestare i-a fost repartizată miercuri, în aceeași zi în care a și fost înregistrată la Curtea de Apel.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Procuratura Generală , arest , petiție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1665
Populația:
984 locuitori

Ghiduleni este un sat şi comună din raionul Rezina. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ghiduleni, Roșcanii de Jos și Roșcanii de Sus. Satul Ghiduleni este situat la o distanță de 39 km de orașul Rezina și la 78 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 984 de oameni. Satul Ghiduleni a fost atestat documentar la 30 iunie 1665.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.