08 octombrie 2021, 12:15 Realitatea moldovenească views 1674
Sturza, despre cazul Stoianoglo: „O păruială a clanurilor din interiorul sistemului”
08 octombrie 2021, 12:15 Realitatea moldovenească views 1674

Sturza, despre cazul Stoianoglo: „O păruială a clanurilor din interiorul sistemului”

"Maia Sandu și Sergiu Litvinenco nu au știut că cineva intenționează să-l aresteze pe Stoianoglo. Or fi ei supărați pe el, dar nu sînt idioți", a declarat fostul premier Ion Sturza cu referire la dosarul intentat pe numele procurorului general.

Fostul premier spune că deși există anumite întrebări față de activiatea lui Stoianoglo pe mai multe dosare de rezonanță, totuși în acest caz el este o victimă.

„Cînd vezi că delirează o țară întreagă la comanda propagandiștilor de la Londra cu triplă identitate...

Maia Sandu și Sergiu Litvinenco nu au știut că cineva intenționează să-l aresteze pe Stoianoglo. Or fi ei supărați pe el, dar nu sînt idioți. Ce s-a dorit pe bune? O evaluare și retragerea încrederii. Prin organul abilitat - CSP. Atît. Aaa, că tinerii activiști au sărit în sus - ura, ura a căzut o stea... este o altă problemă. Problema lipsei de înțelegere a proceselor, coerență și - de ce nu? - inteligență.

Ceea ce a urmat este o păruială a clanurilor din interiorul sistemului. Cinică și fără multă inteligență. Aici, Stoianoglo este o victimă, și nu una colaterala. Evident, la el rămîn întrebări și ele nu trebuie simplificate – „laundromatul”, UA, „privet, Slava!” etc. Dar acestea sînt infinit mai mici decît întrebarea: este el capabil să reformeze sistemul, să organizeze eficient lucrurile în așa fel încît să avem rezultate în dosarele de rezonanță? Și cel mai important - mai este el profesionist după ce divulgă în conferințe de presă neputincios materiale din anchete în decurs de investigație, mai poate fi considerat om de stat după atacul virulent la adresa presei, societății civile și diplomaților străini, mai poate fi considerat echidistant după ce a acceptat sprijinul moral și logistic, propagandistic al corupților și criminalilor economici în serie?!

Răspunsul vă aparține”, a menționat Sturza.

Fostul prim-ministru mai spune că „ceea ce a demonstrat acest eveniment nefericit este că guvernarea, în naivitatea sa, poate fi luată prin surprindere și compromisă printr-o combinație de doi bani. Cu armele ei. De „armata” care i-a jurat credință”.

Potrivit lui Sturza, la conducerea Procuraturii Generale trebuie adus cineva din provincie - tînăr, ambițios, cu un profil asemănător celui al Codruței Kövesi.

„Cei de la centrală sînt toți cu bube. Nu un candidat politic.

Parlamentul trebuie să formeze o comisie interpartinică (condusă de cineva din opoziție) care să analizeze acest caz.

Conducerea politică trebuie să se delimiteze ferm de aceste acțiuni. Frazeologia generală nu mai merge.

Hai, dați-vă două palme și - la lucru! Vine iarna. Vorba clasicului: „iarna nu-i ca vara”.

P.S. Celor care dau/iau bani astăzi, profită de situație, le spun un singur lucru: este o investiție inutilă și periculoasă. Se vede din cosmos”, conchis Sturza.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Procuratura Generală , arest

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
1230 locuitori

Zăbriceni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Zăbriceni și Oneşti. Satul Zăbriceni este situat la o distanță de 16 km  de orașul Edineţ, la 14 km de stația de cale ferată Brătușeni și  la 218 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1230 de oameni. Prima atestare documentară a satului Zăbriceni (cu denumirea Zubriceni) din ținutul Hotin, datează din 17 aprilie 1429. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.