08 octombrie 2021, 13:30 Realitatea moldovenească views 2657
Kedmi:
08 octombrie 2021, 13:30 Realitatea moldovenească views 2657

Kedmi: "În spatele falsului "dosar Pandora" se află Soros, care vrea să clatine sistemul mondial existent"(VIDEO)

În spatele celor mai recente dezvăluiri jurnalistice în cadrul așa-numitului "Pandora papers", care vorbește despre o posibilă implicare a unor lideri mondiali în sistemele off-shore, se află "cel mai dreg" și "cel mai cinstit" om George Soros, care finanțează activitatea a sute de jurnaliști și vrea să se clatine sistemul mondial existent, iar dosarul în sine este o propagandă tipică, primitivă, în care nu este nimic altceva decît minciuni, ușor diluate cu unele fapte.

Despre acest lucru a declarat diplomatul, militarul și expertul politic israelian, fostul șef al serviciului special israelian "Nativ", Iakov Kedmi, pe canalul YouTube Соловьёв LIVE, transmite Noi.md.

"Aceasta este campania lui, aceștia sînt banii lui. Acest speculator global și escroc, care a distrus economia nu doar a unei țări, iar acum se află în fruntea acestei campanii. Și dacă cineva va spune că s-au unit 500-600 de jurnaliști în investigație, acesta este o poveste pentru fraieri. Cîteva sute de jurnaliști nu se pot uni pentru asta. Nu jurnaliștii se află în spatele acestui lucru, ci alți oameni. Prin jurnaliști, care sînt cumpărați la kilogram, ca la piață, se transmite totul", a spus Iakov Kedmi.

"Soros are o direcție foarte clară, și cînd finanțează ceea ce se întîmplă în Statele Unite, și cînd finanțează această fată suedeză nefericită în loc să-i ofere ajutor medical și așa mai departe. El vrea să zdruncine sistemul mondial existent. Nu Rusia amenință sistemul mondial actual, nu China, ci el îl amenință prin distorsionarea echilibrului forțelor. Soros vrea să scuture acest sistem și lovește în toate direcțiile, în toți ceilalți, dar, este clar că și în Rusia", a subliniat fostul șef al Serviciului israelian de informații "Nativ".

Potrivit lui, a fost folosită o metodă foarte primitivă de propagandă.

"Se dă un fel de mesaj. De exemplu, despre fostul prim-ministru al Marii Britanii, că a făcut un fel de înțelegere și se spune că, ca urmare a acestei înțelegeri, el probabil a fost parțial scutit de impozite. Acolo nu a existat nici o încălcare a legii. Dar reiese că el a fost menționat în acest dosar, în care se vorbește despre "criminali mondiali". Dar în calitate de cine a fost el menționat acolo? Fie în calitate de escroc, fie drept cineva care a fost jefuit, fie că a cîștigat sau a pierdut - nu contează. Prin urmare, toate persoanele din Rusia care sînt menționate acolo, așa și sunt menționate, fără a indica dacă au încălcat ceva sau nu. Dar pentru ei nu contează. Este important ca toți cei care se vor hrăni cu acest lucru, își vor aduce aminte că "acesta este cel menționat în dosar". Acesta este din dosarul Panama, degrabă va apărea un nou dosar al "tuturor escrocilor din lume". Și nimeni nu va întreba în calitate de cine ai fost menționat acolo și dacă au existat acuzații sau nu. Jurnalistul va spune că a fost menționat în acest dosar și gata. Iar aici acuzațiile se vor termina", a subliniat Iakov Kedmi.

Potrivit lui, acest lucru este conceput pentru mulțimea destul de primitivă, obișnuită cu știri primitive.

"Deoarece ei nu au nici o informație, nimic care să poată fi prezentat drept dovadă a ceva din partea președintelui Rusiei sau a cuiva din actuala elită rusă, ei pur și simplu îi menționează în legătură cu cineva pe care îl menționează pentru a se folosi de acest lucru mai tîrziu. Acest lucru vorbește despre faptul că ei nu au nimic. Aceasta este o propagandă tipică, primitivă. Dacă ei spun că Vladimir Putin avea 40 de miliarde de dolari acum cîțiva ani, atunci de ce s-ar murdări din cauza unei case de 4 milioane de dolari? El este deja acuzat de o fraudă minoră cu bunuri imobiliare de 4 milioane de dolari. Astăzi, oamenii nu-și mai amintesc de cele 40 de miliarde de dolari și "noul Palat al lui Putin" din Gelendzhik, pe care l-a descoperit "pacientul din Berlin" și, prin urmare, ei au trecut de la 40 de miliarde de dolari la 4 milioane de dolari în ceva ce poate avea măcar ceva de-a face cu Putin. Aceasta este o propagandă primitivă, într-o săptămână se va uita de ea. Acolo nu există nimic, în afară de minciuni, ușor diluate cu cîteva fapte", a spus fostul șef al Serviciului israelian de informații "Nativ".

Din partea redacției Noi.md:

"Printre aceste "dezvăluiri" se numără și informațiile distribuite pe Internetul moldovenesc de unii "oameni cinstiți" sub denumirea condiționată "Rizea", care, la ordinele bine plătite ale unor persoane interesate, aruncă dezvăluiri incredibile despre unii oameni cunoscuți din țară, fără a prezenta absolut cu nicio dovadă".

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

jurnalist , anchetă

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1597
Populația:
1077 locuitori

Petreni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Petreni și Popeștii Noi. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Drochia și la 165 km de Chișinău La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1077 de oameni. Satul Petreni a fost menționat documentar în anul 1597.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.