12 octombrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2932
Autoritățile vin cu explicații, de ce vom fi obligați să purtăm cu noi un act de identitate
12 octombrie 2021, 17:00 Realitatea moldovenească views 2932

Autoritățile vin cu explicații, de ce vom fi obligați să purtăm cu noi un act de identitate

Reprezentații Ministerului Sănătății au explicat din ce motiv cetățenii au fost obligați să dețină asupra lor un act de identitate, pe perioada stării de urgență în sănătate publică.

Secretara de stat, Svetlana Nicolaescu, a spus că în cazul în care nu vor fi respectate restricțiile epidemiologice, polițiștilor le va fi mai ușor să intervină și să documenteze încălcările comise de oameni, transmite Noi.md cu referire la Agora.md.

„Este acceptabil și o copie sau o fotografie a buletinului păstrată în dispozitivele mobile. De ce este important acest lucru, pentru că atunci cînd o persoană încalcă măsurile pe care este obligat să le respecte în spațiul public, la intervenirea organelor de control, este important ca persoana să fie identificată. De aceea, cel puțin idnp-ul persoanei ajută colaboratorii, inclusiv ai poliției, să intervină în aceste cazuri”, a spus Svetlana Nicolaescu în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit hotărîrii din 8 octombrie a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), toți cetățenii țării, cu excepția minorilor, sînt obligați să dețină asupra lor un certificat ce confirmă identitatea, indiferent că se află în spații publice închise sau deschise, în parcuri sau transport public.

Sursa: noi.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1430
Populația:
707 locuitori

Hîjdieni este un sat din cadrul comunei Berezlogi, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 12 km de oraşul Orhei şi la 58 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 707 oameni. Satul Hîjdieni a fost menționat documentar în anul 1430.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.