15 octombrie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 1752
Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj
15 octombrie 2021, 12:45 Realitatea moldovenească views 1752

Curtea Supremă a Rusiei a confirmat sentința Carinei Țurcan, condamnată pentru spionaj

Curtea Supremă a Rusiei a respins recursul de casare împotriva sentinței fostului top-manager al Inter RAO, Carina Țurcan, care a fost condamnată anterior la 15 ani de închisoare pentru spionaj. Despre acest lucru a anunțat pentru TASS de avocata acesteia, Anna Stavițkaia.

"Instanța a respins plîngerea părții apărării, a recunoscut sentința drept legală și justificată", a declarat interlocutoarea agenției, menționînd că intenționează să depună în continuare o plîngere la CEDO.

Examinarea plîngerii a avut loc într-o ședință de judecată închisă din cauza secretului cauzei. Pe lîngă CEDO, apărarea poate contesta verdictul la Prezidiul Curții Supreme prin supraveghere.

Anterior, Curtea orașului Moscova a găsit-o pe Țurcan vinovată de spionaj în favoarea Moldovei și a condamnat-o la 15 ani de închisoare, ulterior această decizie a fost aprobată de Prima curte de apel. După cum rezultă din textul acuzației, ea a transmis serviciului special al Moldovei informații despre furnizarea de energie electrică din Rusia pe teritoriul Ucrainei.

Acuzata susține că nu a cunoscut niciodată reprezentanți ai serviciilor de informații străine, nu a văzut documentul de care este acuzată că l-a primit și l-a transmis. Țurcan își asociază persecuția cu încercarea de a o elibera din funcție.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

dosar penal , spionaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1805
Populația:
896 locuitori

Topala este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Topala este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Cimișlia și la 86 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 896 de oameni. Satul Topala a fost menționat documentar în anul 1805.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.