27 octombrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 3170
Rusia a condamnat inaugurarea la Chișinău a
27 octombrie 2021, 15:30 Realitatea moldovenească views 3170

Rusia a condamnat inaugurarea la Chișinău a "monumentului" criminalilor naziști ai regimului Antonescu

Ambasada Federației Ruse în Republica Moldova a emis o declarație în care condamnă cazul flagrant de glorificare a călăilor lui Hitler în țara noastră și inaugurarea la Chișinău a "monumentului" criminalilor naziști ai regimului Antonescu, transmite Noi.md.

După cum menționează misiunea diplomatică rusă, cinismul adepților revanșismului istoric nu cunoaște limite, iar simbolul prieteniei ruso-române în timpul Primului Război Mondial la Chișinău a fost transformat într-un "monument" al criminalilor naziști ai regimului I. Antonescu.

"Împărtășim reacția forțele sănătoase ale societății moldovenești, care au condamnat acest caz flagrant de glorificare a călăilor lui Hitler în țara care a pierdut aproximativ 200 de mii de oameni în războiul împotriva fascismului, inclusiv femei, bătrîni și copii. Persoanele care îi comemorează pe cei responsabili de uciderea și torturarea populației pașnice și prizonierilor de război, ascunzîndu-se patetic în spatele "nobilei misiuni de eliberare a Basarabiei de bolșevism", merită pedepsiți în contextul evaluării globale a rezultatelor celui de-al Doilea Război Mondial, rezumată prin pedepse aspre de Tribunalul de la Nurnberg", se spune în declarația Ambasadei Rusiei în Moldova.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Romania , ambasada , Rusia , monument

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
2295 locuitori

Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.