29 octombrie 2021, 13:30 Realitatea moldovenească views 2801
Noi reguli de intrare în instituțiile socio-medicale din țară. Ce prevede decizia CNESP
29 octombrie 2021, 13:30 Realitatea moldovenească views 2801

Noi reguli de intrare în instituțiile socio-medicale din țară. Ce prevede decizia CNESP

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a stabilit noi reguli de intrare în instituțiile sociomedicale și cele balneosanatoriale, în vigoare începînd din 26 octombrie.

Astfel, intrarea în accest tip de instituții va fi permisă doar în baza rezultatului testului diagnostic la Covid-19.

„Admiterea beneficiarilor în instituțiile sociomedicale, instituțiile de reabilitare/recuperare/balneo-sanatoriale se va efectua în baza rezultatului unui test diagnostic la COVID-19, indiferent de statutul de vaccinare (test rapid de diagnostic Ag SARS-CoV-2 valabil 48 ore sau test PCR la COVID-19 valabil 72 ore)”, se arată în decizia CNESP.

Solicitați de Noi.md, reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că sub incidența acestei decizii nu cad spitalele și policlinicile din țară. Potrivit Ministerului, prin instituții socio-medicale se subînțeleg centrele de reabilitare, instituțiile rezidențiale, azilurile de bătrîni, instituțiile balneo-sanatoriale, etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

restrictie , coronavirus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XIX
Populația:
240 locuitori

Crasnoe este un sat din cadrul orașului Grigoriopol din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 1 km de orașul Grigoriopol și la 115 km de Chișinău. Populaţia satului Crasnoe alcătuia 240 de oameni în anul 2011. Satul Crasnoe a fost înființat în secolul al XIX-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.