20 noiembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 4075
Pensiile vor fi indexate doar o dată pe an
20 noiembrie 2021, 12:00 Realitatea moldovenească views 4075

Pensiile vor fi indexate doar o dată pe an

Guvernul PAS a anulat indexarea de două ori pe an a pensiilor. Potrivit proiectului de lege a Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat indexarea prestaţiilor de asigurări sociale şi a unor prestaţii sociale de stat se va face o dată în an - la 1 aprilie.

Coeficientul de indexare va constitui rata inflaţiei înregistrată în anul precedent anului indexării şi 50% din creşterea reală a produsului intern brut pentru anul precedent.

În cazul, cînd pensia calculată a persoanei va fi mai mică decît pensia minimă pentru limită de vîrstă sau de dizabilitate, indexării va fi supusă doar partea pensiei calculate, iar diferenţa dintre pensia minimă şi pensia calculată se va recalcula reieşind din noile valori a pensiei indexate a persoanei şi pensia minimă.

Pensia minimă pentru limită de vîrstă sau de dizabilitate va fi indexată anual cu rata inflaţiei înregistrată în anul precedent anului indexării.

Anul acesta pensia a fost indexată de două ori, în aprilie și octombrie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

pensie , indexare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1911
Populația:
102 locuitori

Popeştii Noi este un sat din cadrul comunei Petreni, raionul Drochia. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Drochia și la 168 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 102 oameni. Satul Popeştii Noi a fost înființat în anul 1911.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.